Kovo 11-osios proga...
miltai
(145 g)
cukrus
(110 g)
kiaušiniai
(2 vnt.)
sviestas
(110 g)
įvairiaspalvės
razinos (100 g)
džiovintos
spanguolės (50 g)
brendis
(4 v. š.)
druska
(žiupsnelis)
kepimo
milteliai (1 a.š.)
vanilinis
cukrus (1 a.š.)
miltelinis
cukrus (apibarstyti)
Iš
vakaro džiovintas uogas nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir
nusausinti. Razinas ir džiovintas spanguoles suberti į sandarų
indą, užpilti brendžiu, uždengti, kad neišgaruotų alkoholis, ir
palikti nakčiai brinkti.
Miltus
sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Minkštą
sviestą išsukti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol taps purus,
tada įmaišyti kiaušinius. Į gautą masę supilti miltų mišinį
kartu su išbrinkusiomis džiovintomis uogomis ir užmaišyti kekso
tešlą.
Nedidelę
kekso kepimo formą ištepti minkštu sviestu ar iškloti kepimo
popieriumi, supilti į ją užmaišytą tešlą. Peilį patepti
sviestu ir juo įpjauti tešlą per vidurį, išilgai kepimo formos,
kad kildama tešla įtrūktų būtent toje vietoje. Šauti į 180
laipsnių temperatūros orkaitę 20-25 min., kol jis iškils ir
iškeps. Ar keksas jau iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku: įkištas
ir ištrauktas iš kepinio, jis turi likti sausas. Iškepusį keksą
išversti iš kepimo formos ir ataušinti ant grotelių. Praaušusį
apibarstyti milteliniu cukrumi ir pjaustyti. Šventei norėjo sūnus
papuošti spalvingu glajumi, tai šį kartą pabandėme taip...
Skanaus!
Šaltinis: Nostalgiški skanumynai. Atvirlaiškiai su receptais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.