Bulvių plokštainis šiek tiek kitaip... Receptą kiek pakoregavau, nes paprastai nededu kiaušinių, nes man patinka minkštutėlis plokštainis... Originalus receptas apačioje
bulvės
(2 kg)
pienas
(500 ml)
bri
sūris (1 pakelis)
rūkyta
šoninė (150 g)
druska
(žiupsnelis)
pipirai
(žiupsnelis)
sviestas
(kepimo indui ištepti)
graikiškas
jogurtas
Bulves
nuskusti ir sutarkuoti (jei mėgstate sutarkuokite ir dalį svogūnų).
Pakepinti šoninę (jei naudojate svogūną, tai kartu ir jį
apkepinkite). Kai apskrus, sukrėsti į bulvių masę ir išmaišyti.
Užpilti virintu pienu (jei norite tvirtesnio plokštainio, tai
įmuškite kiaušinių). Berti druskos, pipirų ir viską išmaišyti.
Kepimo indą patepti sviestu ir supilti į jį pusę visos masės.
Ant jos išdėlioti nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį ir
ant viršaus supilti likusią masę. Kepti iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 val.- priklausomai nuo plokštainio
storio. Patiekti su graikišku jogurtu. Skanaus!
Šaltinis: Maxima leidinys
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.