2015 m. balandžio 25 d.

Aguonų pyragas

Gardus, šventiškas kepinys...



aguonos ar “ALVO aguoninis kepinių mišinys” (250 g)
kiaušiniai (7 vnt.)
cukrus (300 g)
malti migdolai arba migdolų miltai (100 g)
cinamonas (1 a.š.)
sviestas patepimui (gabalėlis)
Glaistui:
grietinėlė (35 proc.) (200 ml)
rudasis cukrus (150 g)
sviestas (60 g)
migdolų riekelės (100 g) 

Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti mirkti per naktį ar bent keletą valandų. Tuomet per tankų sietelį nuvarvinti vandenį. Aguonas permalti kavamale (jei naudojamas specialus mišinys, tuomet nereikia malti). Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir elektriniu plakikliu trynius išplakti su cukrumi (5-7 min.). Į trynių plakinį sukrėsti aguonas ir gerai išsukti mediniu šaukštu. Suberti maltus migdolus ir vėl išmaišyti. suberti cinamoną. Baltymus išplakti iki baltų standokų putų, bet ne per kietų. Dedant po keletą šaukštų įmaišyti į tešlą. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sukrėsti tešlą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Patikrinti, ar pyragas iškepęs: besti medinį pagaliuką, jei ištraukiamas sausas - iškepęs. Grietinėlės užpilą pradėti ruošti, kai pyragui lieka kepti apie 20 min. Į puodą supilti grietinėlę, sudėti sviestą, suberti cukrų ir kaitinant maišyti. Pavirus apie 15 min. masė pradės tirštėti. maišyti ir kepti, kol keps pyragas. Traukti pyragą iš orkaitės, lėtai supilti užpilą ir palikti susigerti. galima subadyti mediniu iešmeliu, tuomet užpilas susigers giliau. Pravėsus pyragui, bet kol dar užpilas šiltas, apibarstyti migdolų riekelėmis. Prieš patiekiant peiliu apipjauti pyrago pakraščius ir išimti iš kepimo formos. Skanaus!


Šaltinis: Kalėdinis Beatos žurnalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.