Saldus... Bet tokie ir turi būti tortai.. Gaminau kelis kartus, man labai patiko...
Dviems morenginiams lakštams:
kiaušinių baltymai (6 vnt.)
cukrus (250 g)
graikiniai arba lazdyno riešutai (100 g)
Biskvitui:
sviestas (150 g)
cukraus
pudra (160 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
aguonos (200 g)
miltai (150 g)
migdolinė esencija
vanilė
Pertepimui:
Rududu (indelis)
sviestas (250 g)
stipri kava (0,5 puodelio)
Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos
apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 laipsnių karštumo orkaitėje, po to palikti išdžiūti.
Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti
likusią cukraus pudra su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę, toliau miltus, vanilę. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Pertepimui viskas turi būti kambario
temperatūros. Lengvai išsukti pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti. Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, toliau
dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Puošti pagal fantaziją, šiuo atveju ant viršaus užbarstyti tarkuoto šokolado. Skanaus!
Šaltinis: turbūt radau interneto platybėse, bet dabar nerandu iš kur konkrečiai...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.