2015 m. balandžio 26 d.

Tortas su morenginiu sluoksniu

Saldus... Bet tokie ir turi būti tortai.. Gaminau kelis kartus, man labai patiko...


Dviems morenginiams lakštams:
kiaušinių baltymai (6 vnt.) 
cukrus (250 g)
graikiniai arba lazdyno riešutai (100 g) 
Biskvitui:
sviestas (150 g) 
cukraus pudra (160 g) 
kiaušiniai (4 vnt.) 
aguonos (200 g) 
miltai (150 g) 
migdolinė esencija

vanilė
Pertepimui:

Rududu (indelis)
sviestas (250 g)
stipri kava (0,5 puodelio)

Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 laipsnių karštumo orkaitėje, po to palikti išdžiūti.
Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti likusią cukraus pudra su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę, toliau miltus, vanilę. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Pertepimui viskas turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti. Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, toliau dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Puošti pagal fantaziją, šiuo atveju ant viršaus užbarstyti tarkuoto šokolado. Skanaus!


 
Šaltinis: turbūt radau interneto platybėse, bet dabar nerandu iš kur konkrečiai...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.