2015 m. balandžio 25 d.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Labai šokoladiniai keksiukai... Kalorijų bomba... Gimtadienio dovana... ;)



Keksiukams:

sviestas (100 g) 
juodasis šokoladas (100 g) 
kakavos milteliai (40 g)
miltai (140 g)
kepimo milteliai (1 a.š.) 
druska (¼ a.š.) 
kiaušiniai (2 dideli arba 3 maži)
cukrus (150 g)
vanilės ekstraktas (1 a.š.) 
vanilinio jogurto arba pieno (125 ml)

Sulaistymui:

paruošta stipri kava (100 ml) 
kreminis kavos likeris (30 ml)

Įdarui:

riebi grietinėlė (125 ml)
juodas šokoladas (150 g) 
sviestas (15 g) 
kreminis kavos likeris (1 v.š.) 
vanilės ekstraktas (½ a.š.)

Kremui:

juodasis šokoladas (150 g) 
žemės riešutų sviestas (175 g) 
riebi plakamoji grietinėlė (185 ml)


Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Įštirpdykite garų vonelėje. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Įdarui: Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukais. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.
Kremui: Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite garų vonelėje. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.
Surinkimui: Atvėsusių keksiukų centre mažu šaukšteliu išskobkite duobutes. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų. Skanaus!

 Šaltinis: Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.