Nesudėtingas, nebrangus, greitai paruošiamas pyragas, kurį su džiaugsmu padėjo man kepti sūnus...
natūralus jogurtas (125 g)
miltai (3 indeliai)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
cukrus (2 indeliai)
kiaušiniai (3 vnt.)
rapsų, saulėgrąžų ar riešutų aliejus arba lydytas sviestas (1 indelis)
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą patepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi. Jogurtą supilti į dubenį. Pilti cukrų ir išmaišyti plakimo šluotele.
Supilti aliejų, įmušti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Miltus įmaišyti į plakinį. Tešlą krėsti į kepimo formą ir šauti į orkaitę, kepti 25-30 min. Tešlą
galima gagardinti trintu bananu, razinomis, cinamonu, tarkuotu obuoliu, kakava ar riešutais. Skanaus!
Šaltinis: Beatos virtuvė: mamų knyga. Receptai vaikams ir šeimai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.