2015 m. balandžio 26 d.

Nekeptas tortas su braškėmis

Dar vienas tortukas iš gaiviųjų sąrašo... 
Naudojau šaldytas uogas, bet su šviežiomis vaizdas būtų kur kas gražesnis.




braškės (1 kg) 
biskvitas (300 g) 
grietinė (500 g) 
grietinėlė ar pienas (200g) 
želatina (3 kupini v.š.) 
cukrus (1-1,5 stiklinės) 
virintas atvėsintas vanduo (1 stiklinė) 

Biskvitą supjaustyti dideliais kubeliais. Sluoksniuoti biskvito gabalėlius ir braškes į formą. Želatina užmerkti virintame vandenyje ir išbrinkinti. Grietinę (galima keisti į jogurtą), grietinėlę ir cukrų (galima keisti į cukraus pudrą) išplakti mikseriu. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsinus supilti į išplaktą grietinę. Išmaišius supilti ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis ir vienodai paskirstyti. Ant viršaus išdėlioti likusias braškes, papuošti mėtų ar melisų lapeliais. Dėti į šaldytuvą, kad gerai sustingtu. Skanaus!




Šaltinis: www.mamukynas.lt




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.