2015 m. balandžio 26 d.

Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)

Labai geras bandelių tešlos receptukas... Galima ruošti su įvairiais įdarais... Tikrai pavyks!



kiaušiniai (2 vnt.)
pienas (400 ml)
mielės (60 g)
cukrus (5 v.š.)
druska (1 a.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
aliejus (6 v.š.)
miltai tešlai (800 g)
miltai stalui (100 g)
pieniškos dešrelės (1-2 pakeliai)
kiaušinis (patepimui)
persilado prieskoniai

Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų ir druską, pilti šiltą pieną, aliejų, sutrupinti mieles. Viską gerai suplakti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį berti į tešlą (plakti tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berti tol, kol maišysis mikseriu, tuomet berti likusius miltus ir minkyti rankomis. Tešla turi būti lipnoka. Berti ant stalo miltus, versti tešlą ir baigti minkyti. Padaryti rutulį tešlos, jį dėti į stiklinį ar molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele, pradurti skylutę ir dėti į šaldytuvą. Pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminti bandeles. Iš gabalėlio tešlos iškočioti ar ištampyti blynelį, dėti pusę dešrelės, užspausti, įpjauti ir suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar palikti pusvalandžiui pakilti. Pakilusias patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti persilado prieskoniais. Skanaus!









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.