2017 m. liepos 24 d.

Šokoladinis tortas


kambario temperatūros sviestas (125 g)
cukrus (220 g)
dideli kiaušiniai (2 vnt.)
miltai (200 g)
kakava (40 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
pienas (175 ml)
kava (2 v.š.)
Kavos sirupui:
stipri kava (150 ml)
cukrus (75 g)
Pertepimui:
virtas kondensuotas pienas (398g – indelis)
maskarponė (500 g)

Biskvitui: miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais bei druska ir kelis kartus persijoti. Pieną sumaišyti su kava. Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Mušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir virtuvine šluotele atsargiai sujungti viską. Įpilti šiek tiek pieno mišinio ir atsargiai išmaišyti. Taip daryti, kol visi produktai bus sunaudoti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir kepti 170 laipsnių temperatūroje 30-40 min. per du kartus. Kai biskvitai atvės, perpjauti pusiau ir turėsim 4 lakštus.
Sirupui: kavą sumaišyti su cukrumi ir uždėti virti, kol šios tik pusė beliks. Leisti atauši.
Pertepimui: maskarponę sumaišyti su kondensuotu pienu.
Torto surinkimas: į tortinės žiedą dėti biskvitą, aptepti sirupu ir užkloti pertepimu. Taip sluoksniuoti visą tortą. Puošti galima šokolado drožlėmis ar pabarstukais. Dėti šaltai per naktį pastovėti. Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.