2017 m. liepos 6 d.

Įdarytos bulvės su pievagrybių padažu


bulvės (8 vnt.)
aliejus (1 v.š.)
rūkytas kumpelis ar dešra (gabalėlis)
grietinė (100 g)
druska
juodieji pipirai
prieskoninės žolelės (naudoju persilado)
Padažui:
pievagrybiai (100 g)
sviestas (20 g)
miltai (20g)
pienas (250 ml)
druska
pipirai

Bulves kruopščiai nuplauti. Galima kepti arba įkaitintoje orkaitėje 45 min (prieš kepant reikia ištrinti aliejumi), arba apvirti puode apie 10 min. (jei šviežios, tai užteks ir kokias 7 min.). Bulves perpjauti per pusę ir šaukštu išskobti vidų dar paliekant ir minkštimo. Bulvių minkštimą sumaišyti su sviestu ir grietine. Pagardinti druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Įmaišyti kubeliais pjaustytą kumpelį ar dešrą. Šiuo įdaru įdaryti bulvių puseles. Bulvėms iš folijos padaryti lizdelius. Ir kepti dar orkaitėje apie 15 min. Kol kepa bulvės, pasiruošti padažą. Pakaitinti pieną kartu su druska ir pipirais ir jį atidėti 10 min. Perkošti. Vienoje keptuvėje pakepinti smulkintus pievagrybius su druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje miltus pakepinti svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele, nuolat maišant pilti pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinti kol užvirs ir dar apie 7-10 min. Į padažą sukrėsti kepintus pievagrybius ir išmaišyti. Įdėti dar druskos, jei reikia. Padažu aplieti apkeptas bulvių skilteles. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.