kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (200 g)
miltai (180 g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
sviestas (150 g)
pienas (100 ml)
vanilės ekstraktas, cukrus ar 0,5 vanilės ankšties
druska (žiupsnelis)
uogų, saldainukų, riešutų ar kt. priedų
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės. Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę. Puodelyje
išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį. Miltus kruopščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti. Keksiukų kepimo formoje
išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1-2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 min., vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 min. Galima pridėti uogų,
saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų. Skanaus!
Šaltinis: Beatos virtuvė: Mamų knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.