2015 m. rugpjūčio 30 d.

Perlinių kruopų košė su morkų tyre

Prabangaus skonio košė...


perlinės kruopos (1,5 stiklinės)
morkos (3-4 vnt.)
džiovinti grybai (sauja)
sviestas (kepimui)
petražolės (ryšelis)
kietasis sūris (25-50 g)
druska

Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Perlines kruopas virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės (svarbu jų nepervirti). Galima kruopas pamerkti iš vakaro, tuomet virti reikės trumpiau. Kol kruopos verda, nuskusti ir riekelėmis supjaustyti morkas, užpilti nedideliu kiekiu vandens ir virti, kol suminkštės. Išvirusias morkas nusunkti. vandens neišpilti, pasilikti, jo gali prireikti morkų tyrei. Morkas sutrinti trintuve. Reguliuojant tyrės konsistenciją, pamažu įpilti ir šiek tiek vandens, kuriame jos virė. Grybus nukošti ir smulkiai supjaustyti. Petražoles gerai susmulkinti. Įkaitinti keptuvę, įdėti šiek tiek sviesto ir kelias minutes pakepinti grybus. Suberti petražoles, pamaišyti ir nekelti keptuvę nuo ugnies. Keptuvės turinį suversti į morkų tyrę ir dar kartą viską sutrinti iki vientisos masės. Paskaninti druska. Sumaišyti išvirusias, nusunktas perlines kruopas su morkų tyre. Užtarkuoti kietojo sūrio. Skanaus!



                                            Šaltinis: Žurnalas „Beatos virtuvė“/ Pavasaris


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.