2015 m. rugpjūčio 30 d.

Sriuba su perlinėmis kruopomis ir džiovintais baravykais


 perlinės kruopos (0,5 stiklinės)
džiovinti baravykai (saujelė)
bulvės (2 vnt.)
morkos (2 vnt.)
sviestas (1 v.š.)
česnakų skiltelės (2 vnt.)
pipirai
lauro lapas
druska
kapoti krapai, petražolės
 
Perlines kruopas, džiovintus baravykus atskirai užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti per naktį. Baravykus nusunkti ir susmulkinti. Perlines kruopas išvirti. Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, apkepti su šaukštu sviestu keptuvėje. Į verdantį vandenį sudėti pjaustytas bulves, kepintas morkas, virtas perlines kruopas, smulkintus baravykus ir virti, kol suminkštės bulvės. Berti smulkintus česnakus (aš įmetu skiltelę, o paskui išgriebiu), pipirus, druską, lauro lapą ir dar kelias minutes pakaitinti. Išjungus kaitrą, pagardinti kapotais žalumynais. Tiekti galima su skrebučiais. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.