daržovių sultinys (0,5 l)
kiauliena (0,5 kg)
aliejus (1 v.š.)
malta saldžioji paprika (1,5 v.š.)
česnakai (2 skiltelės)
morkos (3 vnt.)
šviežios petražolės
ryžiai (150 g)
druska
šviežiai malti juodieji pipirai
Kiaulieną supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais. Giliame puode įkaitinti aliejų ir apkepinti mėsą, kol apskrus iš visų pusių. Pasūdyti. įpilti truputį
daržovių sultinio ir troškinti 10 min. Neleisti mėsai išdžiūti, vis įpilti šiek tiek sultinio. Suberti paprikų miltelius, smulkintus česnakus ir troškinti apie pusvalandį, vis papildant sultiniu. Griežinėliais
supjaustytas morkas, ryžius, smulkintas petražoles, likusį sultinį sudėti į puodą. Išmaišius dar pavirti 20-30 min ant silpnos ugnies, kol ryžiai ir morkos suminkštės. Jei dar reikia, įdėti druskos, pipirų ar
gagardinti keliais šaukštais pomidorų padažu. Skanaus!
Šaltinis: vadovavausi Lino Samėno receptu, tik avieną pakeičiau kiaulieną ir nedėjau džiovintų vaisių...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.