Tirpstantys burnoje...
Paragavau tik kelis, nes šie buvo skirti dovanai... Bet tikrai jie prie mano favoritų...
Tešlai:
sviestas (150 g)
cukraus pudra (70 g)
krakmolas (40 g)
cinamonas (1 a.š.)
trynys (1 vnt.)
miltai (200 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnis)
Aptepti:
baltymai (1 vnt.)
Pabarstyti:
cukrus (3 v.š.)
cinamonas (2 a.š.)
lazdyno riešutai (75 g)
sviestas (150 g)
cukraus pudra (70 g)
krakmolas (40 g)
cinamonas (1 a.š.)
trynys (1 vnt.)
miltai (200 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnis)
Aptepti:
baltymai (1 vnt.)
Pabarstyti:
cukrus (3 v.š.)
cinamonas (2 a.š.)
lazdyno riešutai (75 g)
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Išsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti
baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi
išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!
Šaltinis: Daiva Trečiokaitė "Kvepiantys" 49 psl.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.