2014 m. rugpjūčio 1 d.

Macarons

Nerealieji sausainukai-pyragaičiai! Neatsispyriau pagundai ir aš juos išmėginti... Specialiai jiems buvo užsakytas silikoninis padėkliukas... bet kada prisiruošiu gaminti juos antrąkart? Tiesą sakant... nežinau... Jie reikalauja labai labai daug kantrybės, tikslumo, kruopštumo, kol gaunasi rezultatas... Man jis gavosi toks...




migdolų miltai (100 g)
baltymai (100 g)
cukraus pudra (180 g)
cukrus (35 g)
maistiniai dažai
Kremui:
sviestas (100 g)
miltelinis cukrus

Baltymus pasendinti palaikant juos kambario temperatūroje parą laiko. Tuomet išplakti iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo. Įmaišyti maistinius dažus. Berti cukrų ir plakti, kol baltymai bus išplakti. Migdolų miltus ir cukraus pudrą kartu persijoti į didelį dubenį. Į miltus dalimis krėsti išplaktų baltymų masę ir maišyti silikonine mentele iš apačios į viršų vis įdedant baltymų. Masės nepermaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti ant specialios silikonines kepimo formos (jei tokios nėra, tuomet reikia ant kepimo popieriaus nusipaišyti vienodo dydžio apskritimus). Palikti tešlą pailsėti apie 30-60 min., kad viršūnėlės kiek apdžiūtų. Tuomet kišti į 150° orkaitę 14-16 min. Svarbu, neperkepti, t. y. kad macarons nepradėtų ruduoti. Iškeptus macarons palikti atvėsti ir tik tuomet nuimti nuo kepimo formos. Sutepti poromis. Palaikyti macarons šaldytuve parą, kad susistovėtų. O kremui kambario temperatūros sviestą išsukti su milteliniu cukrumi. Dėl spalvos įpyliau šiek tiek juodųjų serbentų sulčių. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.