2020 m. balandžio 18 d.

Pyragas su lašiša



lašišos gabalėliai (500 g)
šaldyta sluoksniuota tešla (200 g x 2)
špinatai (200 g)
sviestas (1 v. š.)
česnakas (1 skiltelė)
krapai
tarkuota citrinos žievelė (0,5 vnt.)
kiaušinis (pyrago viršui sutepti)

Tešlą po truputį atitirpinti. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą ir smulkintą česnaką apkepinti, berti špinatus be kotelių ir maišant kaitinti, kol lapai sukris. Jei susidarė skysčio, tai jį nusunkti. Berti druskos, pipirų, kapotus krapus, tarkuotą citrinos žievelę. Lašišą paruošti ir pasūdyti. Šaldytą tešlą iškočioti iki 3 mm storio lakštus. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos dėti lašišą, sluoksnį špinatų ir uždengti kitu lakštu tešlos. Kraštus patepi kiaušinio plakiniu, užlankstyti, užspausti. Viršų taip pat patepti kiaušinio plakiniu ir padaryti kelias skylutes, kad išeitų oras. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.