lašišos
gabalėliai (500 g)
šaldyta
sluoksniuota tešla (200 g x 2)
špinatai
(200 g)
sviestas
(1 v. š.)
česnakas
(1 skiltelė)
krapai
tarkuota
citrinos žievelė (0,5 vnt.)
kiaušinis
(pyrago viršui sutepti)
Tešlą
po truputį atitirpinti. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą ir
smulkintą česnaką apkepinti, berti špinatus be kotelių ir
maišant kaitinti, kol lapai sukris. Jei susidarė skysčio, tai jį
nusunkti. Berti druskos, pipirų, kapotus krapus, tarkuotą citrinos
žievelę. Lašišą paruošti ir pasūdyti. Šaldytą tešlą
iškočioti iki 3 mm storio lakštus. Dėti ant kepimo popieriumi
išklotos skardos. Ant tešlos dėti lašišą, sluoksnį špinatų
ir uždengti kitu lakštu tešlos. Kraštus patepi kiaušinio
plakiniu, užlankstyti, užspausti. Viršų taip pat patepti
kiaušinio plakiniu ir padaryti kelias skylutes, kad išeitų oras.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.