apelsinų
cukatos (100 g)
smulkintos
nedideliais gabaliukais džiovintos datulės (100 g)
smulkinti
nedideliais gabaliukais džiovinti ananasai (100 g)
džiovintos
spanguolės (100 g)
razinos
„Jumbo“(200 g)
smulkinti
nedideliais gabaliukais džiovinti abrikosai (130 g)
auksinės
razinos „Jumbo“ (200 g)
smulkios
auksinės razinos (150 g)
stambiai
smulkinti riešutai (migdolų, lazdyno, karijų) (150 g)
brendis
(200 ml)
sviestas
(250 g)
rudasis
cukrus (230 g)
miltai
(270 g)
kiaušiniai
(4 vnt.)
apelsino
žievelė ir sultys (1 vnt.)
citrinos
žievelė (1 vnt.)
kepimo
milteliai (2 a. š.)
cinamonas
(2 a. š.)
malti
gvazdikėliai (0,5 a.š.)
maltas
imbieras (0,5 a. š.)
marlė
ir brendis laistymui (2/3 puodelio)
1
diena.
Dideliame
dubenyje sumaišyti cukatas, datules, ananasus, spanguoles, razinas,
abrikosus, migdolus ir brendį. Uždengti ir palikite per naktį
brinkti.
2
diena.
Įkaitinkite
orkaitę iki 170 C. Pasiruošti apvalią kepimo formą (24 cm.)
nuimamais kraštais: į skardos dugną įkloti apskritimą, iškirptą
iš kepimo popieriaus lapo, o skardos šonus ištepti sviestu ir
iškloti dvigubu kepimo popieriumi, kad gautųsi aukšti kraštai.
Sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir palaikyti kambario
temperatūroje, kad suminkštėtų. Suberti cukrų ir išsukti su
sviestu iki purumo.
Po
vieną gerai įmaišyti kiaušinius. Nutarkuoti apelsino ir citrinos
žieveles (be baltos dalies), įmaišyti į sviesto ir cukraus masę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru ir
gvazdikėliais. Įmaišyti miltus į sviesto ir kiaušinių masę,
kol neliks sausų miltų. Į džiovintų vaisių ir riešutų mišinį
įspausti apelsino sultis ir išmaišyti. Į tešlą įmaišyti
vaisius. Iš pradžių atrodys, kad vaisių per daug, bet maišant
jie visi gražiai aplips tešla. Tešlą sukrėsti į paruoštą
formą. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 150 C ir kepti 1
valandą. Tada temperatūrą sumažinti iki 140 C ir kepti dar 1,5 ar
2 valandas. Ar pyragas iškepęs patikrinti, įsmeigiant medinį
pagaliuką: jei pagaliukas aplipęs tešla, dar reikia pakepti; jei
pagaliukas sausas - pyragas iškepęs. Jei pyrago viršus gražiai
parudo, nepraėjus kepimo laikui, jį užkloti folija. Padėti iš
kepimo formos išimtą pyragą ant grotelių ir leisti jam visiškai
atvėsti. Kai pyragas atvės, suvynioti jį į brendyje (pusėje
puodelio) išmirkytą marlę ir ant viršaus užpilti dar keletą
šaukštų brendžio. Tuomet sandariai suvynioti į foliją ir įdėti
į maišelį. Saugoti kambario temperatūroje visą mėnesį, mažų
mažiausiai - 2 savaites. Rekomenduojama kas dvi savaites pyragą
palaistyti keletu šaukštų brendžio. Likus savaitei iki pyrago
ragavimo, nebelaistyti. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.