2017 m. rugsėjo 29 d.

Vištienos filiukai su garnyru



vištienos filė ar mažosios filė (500 g)
mėgstamų prieskonių vištienai (spaustas česnakas, malta raudonoji paprika, malti juodieji pipirai, persiladas, druska)
aliejus (kepimui)
salotoms:
iceberg salotos
špinatai
vyšniniai pomidorai
Džiugo sūris (pabarstyti)
padažai:
alyvuogių aliejus
medus
citrinos sultys
pipirai
druska
spaustas česnakas (nebūtinai)
Bulvėms:
bulvės (1 kg)
malti juodieji pipirai (pagal skonį)
druska (pagal skonį)
malta raudonoji paprika (pagal skonį)
persilado prieskoniai (pagal skonį)
augalinis aliejus (šlakelis)

Pievagrybių padažui:

pievagrybiai (100 g)
sviestas (20 g)
miltai (20g)
pienas (250 ml)
druska
pipirai

Vištienos filiukus gardinti mėgstamais prieskoniais: spaustas česnakas, malta raudonoji paprika, malti juodieji pipirai, persiladas (dar kartais gardinu austrių padažu ar sojų padažu), druska. Idealiausia marinuoti apie valandą.
Vištienos filė kepsnelius apkepti keptuvėje (renkuosi grilinę su dangčiu) su trupučiu aliejaus. Neperkepti, kad mėsytė liktų sultinga.
Salotas nuplauti, nusausinti ir jei reikia paplėšyti didesnius lapus, suberti į didesnį dubenį, suberti špinatus, vyšninius pomidorus perpjautus per pusę, prieskonius ir permaišyti.
Padažui: išspausti citrinos sultis, medų pašildyti, jei jis kietas, pilti alyvuogių aliejų, berti pipirus, druską ar kokias mėgstamas žoleles, išspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Tiekiant apšlakstyti salotas padažu ir apibarstyti tarkuotu džiugo sūriu.


Bulves nuskusti ir padalinti į keturias dalis. Multifunkciniame puode nustatyti „kepimo“ funkciją, pilti aliejaus ir suberti bulves, gardinti prieskoniais ir kepti uždengus dangčiu. Pabaigoje dar gardinu petražolėmis.
Pievagrybių padažui: Pakaitinti pieną kartu su druska ir pipirais ir jį atidėti 10 min. Perkošti. Vienoje keptuvėje pakepinti smulkintus pievagrybius su druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje miltus pakepinti svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele, nuolat maišant pilti pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinti kol užvirs ir dar apie 7-10 min. Į padažą sukrėsti kepintus pievagrybius ir išmaišyti. Įdėti dar druskos, jei reikia.


Tiekti vištienos kepsnelius, keptas bulves, salotas ir padažą.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.