Pagrindui:
šokoladiniai sausainiai (300 g)
sviestas (100 g)
Įdarui:
maskarponės sūris (500 g)
33-35% grietinėlė (200 ml)
cukrus (150 g)
želatina
(20 g)
Papuošimui:
juodojo šokolado (nebūtina) 30 g
Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir brinkinti 40-60 min. Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalti sausainius. Ištirpinti sviestą, išmaišyti
su sausainių trupiniais, kad gautųsi biri, drėgna masė. Sausainių masę suberti į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spaudžiant suformuoti pagrindą. Pastatyti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
Želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje (nevirinti) ir ataušinti. Išplakti grietinėlę su cukrumi, sudėti kambario temperatūros maskarponę ir gerai išmaišyti.
Supilti ataušintą želatiną ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Įdarą krėsti ant torto pagrindo ir tolygiai paskirstyti. Galima apibarstyti tarkuotu šokoladu ar kitaip papuošti. Statyti į šaldytuvą 3-4 val.,
kad sustingtų. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.