2017 m. rugsėjo 29 d.

Braškinis jogurtinis tortas

varškė (250 g)

natūralus jogurtas (700 g)
sausainiai (pakelis)
sviestas (50 g)
vanilinis cukrus
cukraus
citrinos sultys (0,5 vnt)
tarkuotos citrinos žievelės (1 a.š.)
želatina (4 v.š.)
želė braškių skonio
braškės

Sausainius sumalti mėsmale arba sutrinti smulkintuvu. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais, kad gautųsi drėgni birūs trupiniai. Krėsti į sandarią tortinę ir gerai paspausti. Padėti į šaldytuvą 30 min. Braškes perpjauti per pusę. Išdėlioti ant sausainių pagrindo.
Trintą varškę (trinti per sietelį ar blenderiu), jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę gerai išmaišyti. Pilti brinkintą želatiną ir vėl atsargiai išmaišyti. Pusę kremo pilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Braškių žele paruošti pagal receptą, tik pilti mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, užpilti želė ant sustingusio kremo. Vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Tuomet išdėlioti braškių puseles ir pilti likusią kremo dalį. Puošti braškėmis ir mėtų lapeliais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.