2022 m. lapkričio 8 d.

Bulvių piršteliai

virtos bulvės su lupena (4-5 vnt.)

tarkuotas sūris (100 g)

kiaušinis (1 vnt.)

krakmolas ar miltai (keli šaukštai)

druska (žiupsnelis)

aliejus (kepimui)


Bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir šiek tiek atvėsinti. Pravėsusias ir nuluptas bulves sumalti mėsmale, sutarkuoti smulkia tarka ar sugrūsti grūstuve kaip bulvių košę. Įmušti kiaušinį, berti druską, krakmolą ar miltus, sūrį ir gerai išmaišyti. Imti tešlos po rutuliuką ir jį ant lentelės ar stalo, pabarstyto miltais ar krakmolu, švelniai parutulioti, kol gausis pirštelis. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje (jo negailint) arba gruzdintuvėje. Tiekti su mėgstamu padažu ar grietine. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.