Vyšnių sluoksniui:
vyšnios (2 puodeliai)
citrinos sultys (1 v.š.)
cukrus (3 v.š.)
krakmolas (1 v.š.)
Pyragui:
miltai (2 puodeliai)
cukrus (1 puodelis)
kakava (0,5 puodelio)
valgomoji soda (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vanduo (1 puodelis)
sviestas (100 g)
actas (3 v. š.)
Visus ingredientus, skirtus vyšnių sluoksniui, sumaišyti mažame puode. Vis maišant, kaitinti ant mažos ugnies iki kol sutirštės. Atidėti.
Mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje ištirpinti sviestą. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, sodą ir druską. Actą įmaišyti į vandenį ir supilti į miltų mišinį. Išmaišyti. Supilti sviestą ir gerai išmaišyti.
Kepimo formą patepti riebalais. Supilti vyšnių masę ir šaukštu tolygiai paskirstyti. Tuomet supilti tešlą ir šaukštu išlyginti paviršių.
Kepti 190 laipsnių karščio orkaitėje 30-40 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.