pienas (500 ml)
miltai (100 g)
kiaušiniai (1 vnt.)
kiaušinių tryniai (2 vnt.)
cukrus (200 g)
romas (1 v. š.)
vanilės lazdelė (1 vnt.)
sviestas (60 g)
rudasis cukrus kanelių formai pabarstyti
Pieną užvirinti su 50 g sviesto ir cukrumi. Sudėti iš lazdelės išskobtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukelti nuo ugnies ir palikti kiek atvėsti.
Kitame inde išplakti kiaušinius, sumaišyti su miltais. Po truputį maišant supilti pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilti romo.
Tešlą uždengti maistine plėvele ir padėti brandinimui į šaldytuvą 24 valandoms.
Kitą dieną prieš kepimą kanelių formą ištepti sviestu, apibarstyti ruduoju cukrumi ir tuomet pilti tešlą. Nepilti iki viršaus, palikti maždaug 1 cm, nes kanelės kils.
Kaneles kepti apie 1val 10 min., įjungę režimą viršus – apačia.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.