miltai (1 kg)
margarinas (250 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
grietinė 30 proc. (200 g)
druska
Įdarui:
kiaulienos sprandinė (1 kg)
margarinas (50 g)
universalus prieskonių mišinys (pagal skonį)
malti juodieji pipirai (pagal skonį)
virintas šaltas vanduo
Miltus supilti į dubenį. Margariną supjaustyti gabaliukais ir sumesti į miltus, įberti druskos ir viską sutrinti (margarino gumuliukai gali likti). Kiaušinio trynį atskirti
nuo baltymo. Baltymą pilti į masę, o trynį į atskirą indą. Likusius tris kiaušinius įmušti į masę. Grietinę dėti į masę ir maišyti, minkyti, kol tešla nelips pie rankų. Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdarui mėsą supjaustyti kubeliais, dėti 50 g margarino (galima dėti ir smulkinto svogūno), įpilti šlakelį vandens, berti universalaus prieskonių mišinio, maltus juoduosius
pipirus ir labai gerai viską išminkyti.
Iš tešlos formuoti vienodo dydžio kamuoliukus, suspausti ir kočioti. Dėti paruoštą įdarą, formuoti kibinus
ir sudėti į sausą skardą. Išplakti atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens ir patepti kibinų viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Skanaus!
Šaltinis: interneto platybėse...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.