2018 m. sausio 31 d.

Dangiškas datulių pyragas


džiovintos datulės be kauliukų (200 g)
soda (1 nubrauktas a.š.)
verdantis vanduo (150 ml)
kambario temperatūros minkštas sviestas (150 g)
cukrus (150 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
miltai (170 g)
apelsinas (1 vnt.)
graikiniai riešutai (saujelė)
kepimo milteliai (1 a.š.)
Padažui:
sviestas (40 g)
cukrus (150 g)
plakamoji grietinėlė (200 ml)

Suminkštinti datules: dėti datules į puodą, užpilti verdančiu vandeniu, berti sodos ir pavirti 5 min. Stebėti, kad vanduo neišgaruotų. Tuomet paskleisti jas lėkštėje, kad greičiau atvėstų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių.
Sviestą (kambario temperatūros) išplakti elektriniu plakikliu iki baltumo ir purumo. Įberti cukraus ir plakti iki minkšto ir puraus sviestinio kremo.
Kiaušinius įmušti į dubenį ir lengvai paplakti šakute. Tuomet po šaukštą kiaušinių masės dėti į sviesto masę ir vis paplakti, kol bus suplakta visa kiaušinių masė.
Įtarkuoti vieno apelsino žievelę.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir suberti į tešlą. Maišyti šaukštu, nors tešla ir labai tiršta. Įmaišyti datulių masę ir peiliu truputį pasmulkintus graikinius riešutus.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir į ją sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių ir dėti į orkaitę. Kepti apie 1 val. Neperkepti. Patikrinti ar iškepęs galima mediniu iešmeliu.
Padažui: sviestą, grietinėlę ir cukrų dėti į puodelį ir užvirinti. Virinti ant vidutinės ugnies apie 10 min nuolat maišant, kol masė išvaizda ir kvapu primins kondensuotą pieną. Padažą užpilti ant pyrago, apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais ir palikti atvėsti. Skanaus!



Šaltinis: Beata Nicholson: "Beatos virtuvė: kepinių knyga"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.