2018 m. sausio 31 d.

Medaus pyragas


kiaušiniai (3 vnt.)
skystas medus (120 g)
rudas cukrus (150 g)
aliejus (120 ml)
kava (100 ml)
viskis arba brendis (50 ml)
apelsinų sultys (1 vnt.)
miltai (300 g)
kepimo milteliai (2 a.š.)
cinamonas (3 a.š.)
malti gvazdikėliai (0,25 a.š.)
maltas muskatas (0,25 a.š.)
maltas kardamonas (0,5 a.š.)
druska (žiupsnelis)

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Tuomet po truputį pilti aliejų ir toliau plakti, kad aliejus įsimaišytų į kiaušinius, o kiaušinių masė išlaikytų standumą. Tada pamažu supilti pašildytą ir suskystėjusį medų ir vis dar plakti.
Miltus, prieskonius, druską persijoti visus kartu.
Į kiaušinių, aliejaus ir medaus masę suberti miltus su prieskoniais ir išmaišyti, tada supilti apelsinų sultis, kavą, viskį ir vėl išmaišyti.
Gautą masę pilti į kepimo formą ir kepti 45-50 min., kol sutvirtės, paruduos ir iškeps. Viršų galima aplaistyti skystu medumi ir apibarstyti tarkuota apelsino žievele. Skanaus!


Šaltinis: Beata Nicholson "Beatos virtuvė: kepinių knyga"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.