2018 m. sausio 31 d.

Purūs varškėčiai kepti orkaitėje



varškė 9 proc.riebumo (500 g)
miltai (2 stiklinės)
kiaušiniai (2 vnt.)
grietinė (1 v.š.)
cukrus (1 v.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (pagal skonį)
citrinos žievelė

Varškę pertrinti per sietelį, įmaišyti išplaktus kiaušinių trynius, grietinę, kepimo miltelius, cukrų, druską. Masę gerai išsukti, įberti citrinų žievelių. Baltymus išplakti iki putų ir palengva įmaišyti į trynių plakinį. Į skystą masę lėtai suberti miltus ir užminkyti tešlą, kuri turi nelipti prie rankų. Drėgnomis rankomis formuoti blynelius ir dėti į kepimo skardą paliekant tarpelius. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. Tiekti su agavų ar klevų sirupu, graikišku jogurtu, chia sėklomis, vaisiai ar uogomis. Skanaus!


Šaltinis: Žurnalas "Pusryčiai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.