2016 m. birželio 27 d.

Rabarbarų ir varškės pyragas

Labai skanus.. Kepsim ir kitais metais... 


Pagrindui:
sviestas (50 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
grietinė (2 v.š.)
miltai (125 ml) 
kakava (2 v.š.) 
cukrus (4 v.š.)

Viduriniam sluoksniui:
varškė (250 g)
grietinėlė (75 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
cukrus (3 v.š.)

Rabarbarų sluoksniui:
rabarbarai (400 g)
citrinos sultys (2 v.š.)
vanduo (125 ml)
krakmolas (2 v.š.)
cukrus (50-70 ml)

Pagrindui: sviestą išlydyti su kakava ir cukrumi. Atvėsinti, įmušti kiaušinius, grietinę ir gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Masę pilti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepti apie 10-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
Viduriniam sluoksniui: varškę ištrinti su cukrumi ir išmaišyti su grietinėle. Po vieną įmušti ir atsargiai įmaišyti kiaušinius. Pilti ant pyrago pagrindo ir kepti dar apie 30 min.
Rabarbarų sluoksniui: rabarbarus nuplauti, nusausinti, ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Puodą užvirinti vandenį, sumaišyti su cukrumi ir citrinos sultimis. Į verdantį vandenį supilti rabarbarus ir pavirti keletą minučių. Krakmolą ištirpinti keliuose šaukštuose vandens. Į tirpalą įpilti šiek tiek rabarbarų nuoviro (geriau šiek tiek pravėsusio), sumaišyti ir supilti atgal į karštą rabarbarų nuovirą. Atsargiai maišant pakaitinti kelias minutes, kol rabarbarų mišinys pradės tirštėti. Dar karštus supilti ant pyrago ir palikti vėsti. (Aš dar pertryniau per sietelį rabarbarų masę, bet tai nėra būtina). Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.