2016 m. birželio 28 d.

Apelsininis tortas


sausainiai Selga (300 g)
sviestas (100 g)
cinamonas (0,5 a.š.)
Kremui:
grietinėlė 30-35 proc. (400 ml)
graikiškas jogurtas (400 ml)
cukrus (5 v.š.)
želatina (25 g)
cinamonas (pagal skonį)
vanilinis cukrus (pagal skonį)
šviežiai spaustos apelsinų sultys (200 ml)
nutarkuota apelsino žievelė (2 vnt.)
apelsinas riekelėms (1 vnt.)
aguonos (1 a.š.)
apelsinų žėlė (1 pakelis)

Sausainius susmulkinti iki trupinių, berti cinamoną, supilti išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišyti. Torto formą iškloti trupinių mase, viską gerai suspausti ir dėti į šaldytuvą, kol gaminame kremą. Nutarkuoti 2 apelsinų žieveles, išspausti 2-3 apelsinų sultis (200 ml). Į sultis suberti želatiną, palikti brinkti. Į dubenį supilti grietinėlę ir cukrų ir plakti iki standumo. Suberti cinamoną, vanilinį cukrų, aguonas, žieveles, supilti jogurtą ir lengvai permaišyti (paragauti ar nieko netrūksta). Ant silpnos ugnies ištirpinti želatiną, pravėsusią palengva maišant supilti į kremo masę. Ant sausainių pagrindo supilti kremą, dėti į šaldytuvą. Kai kremas tampa tvirtas, ant viršaus išdėlioti apelsino riekeles, supilti paruoštą žėlė. Palikti sustingti. Skanaus! 

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.