2016 m. birželio 27 d.

Agurkienė




vanduo ar sultinys (1 l)
virtos perlinės kruopos (1 stiklinė)

morka (1 vnt.)
marinuoti agurkai (2-3 vnt.)
bulvės (2-3 vnt.)
sviestas (1 v.š.)
paprikos milteliai (pagal skonį)
susmulkintas česnakas (1-3 skiltelės)
mairūnas, krapai (ryšelis)
pomidorų padažas ar pomidorų pasta (1 v.š.)
lauro lapeliai (1-2 vnt.)
druska (pagal skonį)



Morką sutarkuoti rupia tarka ir pakepinti ant mažos ugnies su sviestu, įdėkite susmulkintą česnaką, mairūnus ir dar pakepinti apie minutę. Į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytas bulves. Kiek apvirus sukrėsti virtas perlines kruopas, morkas, lauro lapelius, druską. Prieš baigiant virti kubeliais pjaustytus agurkus, pagardinti paprikos miltelius, kapotais krapais, pomidorų padažu ar pomidorų pasta ir dar šiek tiek pavirti. Išjungus ir uždengus palaikyti dar apie 5 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.