2016 m. lapkričio 6 d.

Prancūziškas obuolių pyragas


miltai (100 g)
cukrus (100 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
kiaušiniai (3 vnt.)
aliejus (50 ml)
pienas (100 ml)
rūgštūs obuoliai (900 g)
citrinos sultys (obuoliams apšlakstyti)
Viršui:
cukrus (100 g)
neriebi grietinė ar tirštas jogurtas (150 g)
kiaušinis (2 vnt.)

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis. Nusausinus suberti obuolių skilteles į skardą.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, vanilinį cukrų, aliejų, pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišyti ir užpilti ant obuolių skiltelių. Kepti apie 30 min.

Nedideliame dubenėlyje sumaišyti užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilti pyragą. Kepti dar 20 min. Skanaus!


Šaltinis: VMG žurnalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.