2017 m. kovo 20 d.

Cukinijų ir sūrio apkepas



mažos cukinijos (2 vnt.)
kiaušiniai (3 vnt.)
jogurtas ar grietinė (80 ml)
miltai (2-3 v.š.)
kepimo milteliai (0,5 a.š.)
kietasis sūris (100 g)
druska, prieskoniai (pagal skonį)
krapai, petražolės (ryšelis)
česnakas (nebūtinai)



Cukinijas nuplauti (jei stora žievelė, tai nulupti) ir sutarkuoti rupia tarka. Cukinijų tarkius sukrėsti į didelį dubenį (rekomenduoju prieš tai nuvarvinti per sietelį, t.y. palaikyti apie 30 min.), tarkuotą sūrį (naudoju tarkuotą sūrį Džiugas), jogurtą, įmušti kiaušinius, berti miltus su kepimo milteliais, prieskonius ir žalumynus. viską gerai permaišyti ir sukrėsti į formą pateptą sviestu. Kepti parinkus kepimo funkciją. Iškepus palaukti, kol truputį pravės ir tik tuomet išimti. Tiekti su graikišku jogurtu ar grietine. Galima kepti ir orkaitėje ~30-40 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.