2016 m. lapkričio 5 d.

Topinambai su šonine


topinambų gumbai (700 g)
plonomis juostelėmis pjaustyta rūkyta šoninė
tarkuotas sūris Džiugas
sviestas (gabalėlis)
miltai (1 v.š.)
druska
pienas (0,5 l)
malti juodieji pipirai

Topinambus švariai nuplauti ir nulupti. Kiekvieną gumbelį įvynioti į šoninės gabaliuką. Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti miltus. Palaipsniui maišant supilti pieną ir kaitinti kol padažas sutirštės. Pagal skonį pasūdyti. Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudėti į kepimo indą ir užpilti padažu. Užbarstyti tarkuotu sūriu ir pagardinti maltais pipirais. Šauti į 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 30 min. (svarbu neperkepti, kad topinambai neištežtų).

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.