2015 m. lapkričio 17 d.

Graikiško jogurto tortas


Pagrindui:
sausainiai (180 g)
puodelio cukrus (50 g)
tirpintas sviestas (115 g)

Įdarui:
kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (150 g)
kukurūzų krakmolas (12 g)
druska (0,5 a.š.)
vanilės ekstraktas (1 a.š.)
tirštas graikiškas jogurtas (600 g)
citrinos sultys (1 v.š.)
tarkuotos citrinos žievelės 1 v.š.)

Papuošimui:
šviežių braškių, mėlynių, šilauogių, vynuogių ar kt. vaisių ar uogų (250 g)
vanduo (250 ml)
cukrus (1 v.š.)
kukurūzų krakmolas (1 v.š.)


Įkaitinti orkaitę iki 150˚C temperatūros. Sausainius susmulkinti maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberti į dubenį. Supilti į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberti cukrų. Išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo popieriumi iškloti ar sviestu ištepti kepimo formą. Pirštais ir delnais iškloti paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai padengtų kepimo formos dugną ir sieneles. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Po šio laiko išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Įdarui į dubenį įmušti kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakti. Suberti cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilti vanilės ekstraktą, sudėti tirštą jogurtą. Plakti, kol gausis vientisa masė. Supilti citrinų sultis, suberti žieveles ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę supilti ant iškepto sausainių pagrindo. Įdėti kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepti 50 min. ir tuomet patikrinti. Praverti orkaitės dureles ir lengvai pajudinti kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matome, kad masė dar per skysta, kepti toliau, vis patikrinant kas 5-10 min. Išjungti orkaitę ir perkelti kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinti dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės. Atvėsinti graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelti į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 val. ar per naktį. Prieš patiekiant, paruošti torto papuošimą. Uogas ar vaisius (supjaustyti, jei reikia) išdėlioti ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilti vandenį, suberti cukrų ir kukurūzų krakmolą. Išmaišyti. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimti nuo ugnies, maišant šiek tiek atvėsinti ir tolygiai plonu sluoksniu apipilti ar silikoniniu teptuku aptepti uogas ar vaisius. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.