2015 m. lapkričio 8 d.

Renatos varškės pyragas

Varškės pyragas Nr.1


krakmolas (2 šaukštai)
grietinė (150 g)
varškė (500 g)
sviestas (200 g)
cukrus (2 stiklinės)
kepimo milteliai (1 šaukštelis)
kiaušiniai (4 vnt.)
miltai (2 stiklinės)

Ištirpinti sviestą, šiek tiek ataušinti. Atskirai išsukti vieną kiaušinį su stikline cukraus, tuomet viską sudėti į ataušintą sviestą ir išsukti, kol aptirps cukrus. Atskirai į dubenį įberti reikalingą kiekį miltų ir kepimo miltelius. Viską išmaišyti ir užpilti paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską gerai sumaišyti rankomis. Tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti į atskirus maišelius ir valandai įdėti į šaldymo kamerą.
Ištrinti varškę, sudėti krakmolą, grietinę ir išmaišyti. Atskirai suplakti 3 kiaušinius su stikline cukraus, po to juos supilti į varškės masę ir viską sumaišyti. Galima dėti razinų, džiovintų vaisių. Pasiruošti pyragams skirtą kepimo skardą. Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilti varškės masę, po to likusią tešlos dalį užtarkuoti ant paviršiaus. Kepkite apie valandą. Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.