2019 m. liepos 6 d.

Vaniliniai keksiukai su šokolado drožlėmis ir mėlynėmis



kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (200 g)
miltai (180 g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
sviestas (150 g)
pienas (100 ml)
vanilės ekstraktas, cukrus ar 0,5 vanilės ankšties
druska (žiupsnelis)
uogų, saldainukų, riešutų ar kt. priedų

Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės. Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę. Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį. Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti. Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1-2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 min., vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 min. Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų. Skanaus

Šaltinis: Beatos Nicholson „Beatos virtuvė: Mamų knyga“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.