2019 m. liepos 7 d.

Žirnių sriuba



geltonieji skaldyti žirniai (1 stiklinė)
vanduo ar daržovių sultinys (2 l)
lauro lapas (1 vnt.)
morka (1 vnt.)
šaltai rūkyta šoninė (100 g)
druska (žiupsnelis)
aliejus (kepti)
citrinų sultys (šlakelis)
petražolės (šlakelis)

Į puodą suberti žirnius, užpilti sultiniu ar vandeniu, įdėti lauro lapą ir virti apie 40 min, kol žirniai suvirs.
Smulkiai supjaustyti šoninę (svogūną). Morką sutarkuoti ar supjaustyti kubeliais. Šoninę su morkomis (svogūnu) apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Visą keptuvės turinį supilti į žirnių puodą. Pasūdyti ir dar kelias minutes pavirti. Petražoles smulkiai sukapoti ir suberti į sriubą. Užbaigti šlakeliu citrinų sulčių. Skanaus!

Šaltinis: Beatos Nicholson „Beatos virtuvė: Mamų knyga“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.