su lupena virtos bulvės (0,5 kg)
kiaušiniai (2 vnt.)
druska
miltai (2 v.š. ir pabarstymui)
lydytas sviestas (keli v.š.)
Padažui:
grybai (stiklinė)
sviestas (40 g)
miltai (40 g)
pienas (500 ml)
druska (žiupsnelis)
Su lupenomis išvirtas bulves nulupti ir sutrinti grūstuve ar sumalti mėsmale. Į masę mušti kiaušinius, berti druskos, kelis šaukštus miltų ir viską išmaišyti šaukštu.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant stalviršio pabarstyti miltų, imti dalį tešlos ir formuoti dešrelę, kurią reikia supjaustyti gabaliukais. Švilpikus po vieną perkelti į skardą, patepti paviršių lydytu
sviestu ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 min. Sūnus jau ir valgo gardindamas grietine.
O aš ruošiu padažą.
Grybus apkepinti keptuvėje su trupučiu sviesto, berti miltus ir pakepinti kol pagels. Tuomet pilti po šlakelį pieno ir intensyviai maišyti, kol padažas pradės tirštėti.
Padažą ruošti palengva, neskubant, gerai išmaišant, kad nesušoktų į gumulėlius. Pasūdyti ir gerai išmaišyti. Aš dar pagardinu persilado prieskoniais. Padažu užpilti švilpikus ir šauti į orkaitę dar kokioms
5 minutėms. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.