minkštas sviestas (140 g)
cukrus (140 g)
kefyras (100 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
druska (žiupsnelis)
miltai (180g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
citrina (1 vnt.)
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių celsijaus. Pasiruošti kepimo skardą, sudėti į ją keksiukų sijonėlius.
Miltus sumaišyti su kepimo miltaliais ir žiupsneliu druskos.
Nutarkuoti vienos citrinos žieveles geltonąją dalį, o iš citrinos išspausti sultis.
Sviestą plakti elektriniu plakikliu, kol suminkštės ir prašviesės. Suberti cukrų ir vėl išplakti. Po vieną įmušti kiaušinius ir nesilaiuti plakus. O pabaigoje supilti
kefyrą (masė taps garbanota). Supilti citrinos sultis, suberti tarkuotą žievelę ir pamaišyti. Įberti miltus ir išmaišyti šaukštu. Bus gana tiršta tešla. Dėti ją į formeles, bet nepripildyti iki viršaus. Kepti
apie 25 min., kol iškils, sutvirtės ir iškeps. Skanaus!
Šaltinis: Beatos Nicholson „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.