2017 m. gegužės 11 d.

Salotos su karšta vištiena

 Mano šeimai labai patinka šios salotos, o aš mėgaujuosi ne tik jas ragaudama, bet ir gamindama, nes tai labai paprasta ir neužima daug laiko..



vištienos filė ar mažosios filė (500 g)
mėgstamų prieskonių vištienai (spaustas česnakas, malta raudonoji paprika, malti juodieji pipirai, persiladas, druska)
aliejus (kepimui)
įvairių salotų mišinys (pakuotė)
konservuoti kukurūzai (mažas indelis)
Džiugo sūris (pabarstyti)
padažai:
alyvuogių aliejus
medus
citrinos sultys
pipirai
druska
spaustas česnakas (nebūtinai)

Vištienos filė perpjauti į dvi, tris dalis (priklausomai nuo jos storio, kad gautųsi vienodo dydžio ir storio kepsneliai). Gardinti mėgstamais prieskoniais: spaustas česnakas, malta raudonoji paprika, malti juodieji pipirai, persiladas (dar kartais gardinu austrių padažu ar sojų padažu), druska. Idealiausia marinuoti apie valandą, tačiau skubant ir užteks kol pasiruošime padažą ir salotas.
Padažui: išspausti citrinos sultis, medų pašildyti, jei jis kietas, pilti alyvuogių aliejų, berti pipirus, druską ar kokias mėgstamas žoleles, išspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti.
Salotas nuplauti, nusausinti ir jei reikia paplėšyti didesnius lapus, suberti į didesnį dubenį, suberti nusunktus konservuotus kukurūzus.
Vištienos filė kepsnelius apkepti keptuvėje (renkuosi grilinę su dangčiu) su trupučiu aliejaus. Neperkepti, kad mėsytė liktų sultinga.
Tiekiant dėti išmaišytas salotas, apšlakstant padažu, ant viršaus dėti dar karštus pjaustytos vištienos gabalėlius. Galima apibarstyti žiupsneliu Džiugo sūriu. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.