2017 m. gegužės 11 d.

Apelsininis keksas su alyvuogių aliejumi

Sveikesnio kepinio alternatyva...


 rudasis cukrus (180 g)
kiaušiniai (5 vnt.)
apelsinai (3 vnt.)
šaltai spaustas alyvuogių aliejus (150ml)
šviesūs speltos miltai (250 g)
kepimo milteliai (2 a.š.)
vanilės esencija (1 a.š.)
Glajui:
juodasis šokoladas (100 g)
apelsinas (1 vnt.)
džiovintos apelsino žievelės ar pabarstukai (papuošti)

Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi (apie 15 min.). Supilti vanilės esenciją, trijų apelsinų tarkuotą žievelę, alyvuogių aliejų, trijų apelsinų spaustas sultis ir gerai išmaišyti. Speltų miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti į tešlą. Užmaišyti vidutinio tirštumo tešlą. Kepimo indą plonai patepti alyvuogių aliejumi ir į jį supilti paruoštą tešlą. Keksą kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol jis iškils ir iškeps. Palikti praaušti.
Juodąjį šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje kartu su vieno apelsino sultimis. Kiek pravėsusiu šokoladu aplieti keksą. O ant viršaus apibarstyti smulkintomis apelsinų žievelėmis ar pabirstukais. Skanaus!


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.