2017 m. gegužės 11 d.

Avinžirnių blyneliai

Labai išgirti sveikos mitybos grupėje! Galima tiekti su šviežiomis daržovėmis ar graikišku jogurtu. Su jogurtu man buvo skaniau... Net nežinau ar kartočiau... Matyt čia skonio reikalas.. Man sunkiai virškinosi.. Kitą kartą bandysiu su kopūstais (mačiau receptą), manau bus kur kas sultingesni ir skanesni...


avinžirniai (200 g)
česnakas (1-3 skiltelės)
kiaušinis (1 vnt.)
speltos ar viso grūdo miltai (2-3 v.š.)
prieskoniai (krapai, petražolės, malta kalendra, kuminas ir įv. kitos žolelė)
citrinos sultys (šlakelis)
druska, pipirais
ghee sviestas

Avinžirnius mirkyti per naktį. Nuvarvinus dėti į smulkintuvą, berti česnakus, prieskoniu, žoleles ir sutrinti iki vientisos masės. Tuomet įmušti kiaušinį, berti miltus, gardinti pipirais ir druska bei gerai viską išmaišyti. Rankomis formuoti kepsnelius ir apkepti keptuvėje su ghee sviestu iš abiejų pusių. Tiekti su šviežiomis daržovėmis arba graikišku jogurtu. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.