2016 m. vasario 20 d.

Grikių miltų blyneliai



pienas (stiklinė)
tirpintas sviestas (3 v.š.)
kiaušinis (1 vnt.)
grikių miltai (6 v.š.)
kvietiniai miltai (6 v.š.)
druska (žiupsnelis)
cukrus (1-2 v.š.)

Pagardai:
Aistės natūralus graikiškas jogurtas
mėgstama uogienė

arba

obuolys
cukrus
cinamonas

Kiaušinį išmaišyti plakimo šluotele su druska ir cukrumi, pilti tirpintą sviestą. Nuolat maišant palaipsniui supilti pieną ir miltus iki tinkamo tirštumo (tuomet nebus ir gumuliukų). Kepti ghee svieste (galima ir aliejuje ar paprastame svieste). Tiekti su mėgstamu pagardu.
Jogutiniu: Aistės graikišką jogurtą sumaišyti su mėgstama uogiene ar trintomis uogomis.
Obuolių: Obuolį supjaustyti kubeliais (pjaustau su žievele, bet galima ir nulupti), berti į keptuvę su sviestu, pakaitinti, berti cukrų ir cinamoną ir vis pamaišant patroškinti, kol obuoliai suminkštės.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.