Subalansuota Vasario 16-ąjai, bet tinka ir Kovo 11-ąjai!!!
Gražių švenčių!!
brendis (50 ml)
sviestas (120 g)
juodasis šokoladas (100 g)
tirpi kava (1 v.š.)
pienas (100 ml)
cukrus (150 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
kakava (30 g)
miltai (170 g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Būtų gerai, kad razinos būtų šiek tiek ankščiau išmirkytos brendyje ir nuvarvintos. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti
į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti,
suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti – bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės. Skanaus!
Šaltinis: Beatos Nicholson „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.