2014 m. gruodžio 28 d.

Sausainiai "Sūrinukai"

Šiuos sausainius kepu ne pirmą kartą. Lengvai pagaminami ir labai gardūs... Mano mažyliui labai patiko.. Kepiau ir jo gimtadienio proga. Gaminu iš pusės produktų.



sviestas (160 g)
druska (0,5 a.š.)
miltai (250 g)
kepimo milteliai (0,5 a.š.)
kietasis sūris (naudoju tarkuotą "Džiugo" sūrį) (200 g)
pienas (130 ml)
aptepti:
kiaušinis (1 vnt.)
pienas (1 v.š.)
pabarstyti:
kmynai, džiovinti raudonėliai, aguonos, saulėgražos, sezamų ir moliūgų sėklos


Minkštą sviestą išsukti su druska, po truputį suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Sudėti tarkuotą sūrį, po šlakelį supilti pieną. Išminkyti vienalytę tešlą, įsukti į maistinę plėvelę ir porą valandų laikyti šaltai. Tarp dviejų celofaninių maišelių iškočioti maždaug 4 mm lakštą. Išspausti kvadratines formas, išpjauti trikampius ar juosteles ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiaušinį išplatisu pienu ir aptepti sausainius, pabarstyti sėklomis, prieskoniais. Kepti 170 C temperatūros orkaitėje apie 14 min. Skanaus!
Patarimas.Sandarioje dėžutėje jie išliks kvapnūs ir po geros savaitės.


Šaltinis: Daiva Trečiokaitė "Kvepiantys"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.