Tikrai nesudėtingai, nebrangiai galima pasigaminti gardžių picų namuose kasdienai ar šventiniams užkandžiams... Ingredientus galima rinktis kokius tik mėgstate...
Tešlai:
miltai (3,5 stiklinės)
šiltas vanduo (1,5 stiklinės)
sausos mielės (apie 7 g)
alyvuogių aliejus (1 v.š.)
druska (1 v.š.)
Įdarui:
pomidorų padažas (naudoju su pomidorų gabaliukais)
picų prieskoniai (naudoju Santa Maria)
pievagrybiai
saliamis
tarkuotas sūris
Mielių miltelius ištirpinti vandenyje, palikti 5 – 10 minučių. Miltus persijoti, padaryti viduryje duobutę, supilti paruoštas mieles, aliejų bei druską, tešlą gerai
suminkyti, suformuoti rutuliuką, įdėti į dubenį, uždengti šluoste bei palikti šiltoje vietoje apie 1,5 val. kad iškiltų. Man visą šitą darbą padaro duonkepė. Kol tešla kyla pasiruošti tai ką dėsite ant picos:
smulkiai sutarkuoti sūrį, susmulkinti pievagrybius, saliamį. tešlą iškočioti, su stikline išspausti vienodo dydžio apskritimus, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną pagrindą aptepti pomidoru
padažu, pabarstyti picos prieskoniais, berti smulkintus pievagrybius, saliamį ir šauti į orkaitę 180 laipsnių ir kepti kelias minutes, tuomet ištraukus apibarstyti tarkuotu sūriu ir dar kepti, kol sūris gražiai išsilydys.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.