Greitas, lengvas trupiniuočio receptas, kai reikia naikinti rūsio atsargas :)
miltai 500g
sviestas (kambario temperatūros) 250 g
cukrus 200 g
kiaušiniai 2vnt.
šaltas vanduo 2-3 v.š.
vanilinis cukrus
druska
uogienė pyragui
Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, sutarkuoti sviestą ir pirštais trinti iki trupinių.
Kiaušinius lengvai išplakti ir supilti į tešlą. Pilti 2-3 v. š. vandens ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis. Į kepimo indą sutarkuoti dalį tešlos, paskirstyti ir kiek paspausti, šonuose suformuoti bortelius. Supilti ir tolygiai paskirstyti uogienę (jei per skysta, įdėti 1-2 v. š. krakmolo). Ant viršaus sutarkuoti antrą dalį tešlos.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min., kol gražiai apskrus. Atvėsinti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.