2023 m. gegužės 25 d.

Biskvitinės spurgytės Nr.1

Reikės:
kiaušiniai 2 vnt.
cukrus 100 g
grietinė ar natūralus jogurtas 100 g
miltai 170 g
aliejus 4 v. š.
kepimo milteliai 1 a.š.
vanilinis cukrus
aliejus (spurgyčių keptuvei patepti)
konditerinio maišelio

šokoladas ar specialaus tirpinamas glaistas

Papuošimui:
pabarstukai, smulkinti riešutai, smulkinti liofalizuoti vaisiai, valgomi paveikslėliai ir pan.


Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti grietinę (arba jogurtą), įpilti aliejaus ir plakti toliau, kol tolygiai pasiskirstys. Suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišyti iki vientisos tešlos. Tešlą supilti į konditerinį maišelį.
Spurgyčių keptuvę įkaitinti, jei reikia, ištepti ar papurkšti aliejumi. Kepti apie 4 min.
Atvėsusias galima aplieti tirpintu šokoladu ar glaistu. Šokoladas tinka bet koks kokį tik mėgstame. Jį susmulkiname ir suberiame į nedidelį dubenėlį. Tirpiname mikro bangų krosnelėje vis kas 20 sekundžių išimant ir gerai išmaišant. Tirpinti galima ant garų vonelės. Nardinam iki pusės tirpinto šokolado vonelėjė ir nuvarvinę šokolado perteklių lengvai apverčiame.
Kol šokoladas nesustingo, galima papuošti pabarstukais, smulkintais riešutais, liofalizuotais vaisiais, paveikslėliais spausdintais ant ryžių popieriaus, šokoladinėmis dekoracijomis ir pan.
Tirpinamas glaistas stingsta greit, tad reikia greit suktis.

Keletas idėjų:











 Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.