2019 m. spalio 13 d.

Moliūgų cukatos



moliūgas (1,5 kg)
cukrus (400 g)
citrina (1 vnt.)
cinamonas
vanilė

Moliūgą supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palikti 12 val pastovėti. Tuomet nukošti, į susidariusį sirupą supilti vienos citrinos sultis, berti cinamono, vanilės pagal skonį. Sirupą šiek tiek pakaitinti ir atvėsinti. Tuomet suberti atgal moliūgų kubelius ir palikti vėl 12 val. Po to dėti ant viryklės, pavirti (stebėti, kad per daug nesuminkštėtų), nukošti ir dėti ant džiovyklės džiovinti. Sirupą supilti į sandarią tarą ir sunaudoti pagal fantaziją (arbatai, biskvitams sulaistyti, košei pasaldinti ir pan.). Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.